måndag 22 juni 2009

Midsommar

Så kom så midsommarafton och jag hade asamycket att göra med städning och diskning samtidigt som telefonen gick varm då gästerna började komma med en massa frågor. Jag hann dock i princip klart innan de första kom och det blev rundtur på ägorna. Och när Björn, Malin, Micke och Göran bara hade museet kvar kom så bil nummer 2 med Pär, Ing-Marie, Kajsa, Sofia och Erik varpå de fick sig en omvänd rundtur innan vi började ordna med maten vilket tog rätt lång tid. Lagom till vi var klara hann Frida och Emma anlända med buss så de plockades upp inne i byn och sedan var det äntligen dags för midsommarlångbord.

Långbord. Fr. v. Pär, Göran, Kajsa som knappt syns, Erik, Sofia, Malin, Frida och Emma

Efter maten restes senare en midsommarstång och så eldades och grillades det i en gammal tunna. På kvällen for senare Pär, Ing-Marie och Kajsa hem. Frida och Emma for följande dag och första gänget, som kommit i pappas bil (som snart hittar hit alldeles själv) stannade till söndagen och Erik och Sofia stannade ända till måndagen och hängde med mig till Uppsala när jag skulle till universitetet.

Malin spikar kors till midsommarstången

Helgen bjöd bland mycket annat på mycket grillande, pilkastande, en del promenader, halloumi, avancerat pinnviftande, både svenska och polska jordgubbar, glass, mygg, spikmatta, tunneldande, första grannbesöket, krocket, mer besök av släkt, psykologisk catfight, test av mammas bastu och utomhusdisk.

Midsommarstång

Här finns helgen i bilder.

1 kommentar:

  1. hmm, tydligen var det svenska och belgiska jordgubbar. Sorry Frida

    SvaraRadera