måndag 19 juli 2010

Midsommar! dag 3

Emma drog efter frukost, eller nåt. Jag minns inte riktigt - det har gått några veckor så jag har både festival och utlandsresa i huvudet emellan. Aja, Emma for hem på bågen och jag vill minnas att jag spenderade det mesta av dagen med att läsa Ajvides Lilla stjärna i solen och bränna mig på magen. Lite.

Emma drar hem

Vet också att jag tog en cykeltur till Engsberg och kollade till mammas blommor och gav dem vatten, och att jag på vägen dit spanade ivrigt efter soptunnor nere i byn. På Engsberg stal jag en glass och cyklade sedan hem för att ta hand om helgens sopor. Under själva firandet kändes alldeles super att mina vänner plockade ned alla sopor i en sopsäck, men i efterhand var det allt annat än toppen. jag har nämligen sophämtning här uppe, och en hel sopsäck med före detta midsommarfest är inget man gömmer i första taget. Så jag fick helt enkelt packa upp soporna igen och fylla vanliga plastpåsar och elda det som gick att elda. Det var minst sagt skitäckligt eftersom soporna legat i solen i två dygn.

Cykletur till Engsberg

Målet. Observera morsans bastu, visst vill man rulla iväg den?

Efter att ha sopsorterat och eldat och läst och läst och läst så blev klockan tillslut så mycket att jag vågade mig ned på stan för att göra mig av med soppåsarna. Den första papperskorgen dessvärre för liten, och jag hade ingen lust öppna någon av påsarna igen. Papperskorg nummer två som jag lokaliserat visade sig vara låst på nåt vänster för den gick inte att få upp (de två första låg faktiskt en bit utanför byn och hade annars varit perfekta) . Så det blev papperskorg nummer tre som tillslut fick sluka alla mina sopor. Den var ett säkert kort för där hade jag dumpat en mindre påse redan på dagen, och den visste jag att det gick att öppna. Synd bara man inte tömmer papperskorgar på söndagar, för den var nästan full. Aja, skit samma tänkte, fällde upp locket och fastnade med min lópapeysa i cykeln. Sedan föll locket ned med en djävla smäll och medan jag krånglade mig loss från cykeln och åter lyfte locket för att slänga första påsen kom en bil åkande emot mig. Satan - en väktarbil! Här??! Mannen i bilen tittade på mig när han tog mig på bar gärning mitt i min brottshandling och jag trodde han skulle hoppa på mig med en fet böteslapp. Men icke, han for bara vidare, gissningsvis nöjd med att ha lokaliserat det plötsliga ljudet. Med hjärtat bultande kastade jag sedan de två resterande påsarna och hoppade upp på cykeln och trampade skamset hem. Sedan drömde jag om väktare hela långa natten.

Brottsplats

2 kommentarer:

  1. Hoho, the wild escape of the trashdisposal menace!

    SvaraRadera
  2. ja, nåt ditåt. mycket pinsamt!

    SvaraRadera